Ga naar hoofdinhoud
Veilig, gezond en vitaal aan het werk

Keuringen

De gezondheidszorg, transport, onderwijs of de technische dienstverlening. Het maakt niet uit in welke sector je werkzaam bent, elke functie stelt zowel fysieke als mentale eisen aan medewerkers. Maar hoe onderzoek of je aan deze eisen voldoet? Een medische keuring kan daarbij helpen.

Ben je opzoek naar iemand die jou medisch kan keuren? Of heb je vragen over bepaalde medische keuringen? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Bij Human Business Support helpen we je vooruit zodat jij veilig, gezond en vitaal aan het werk kan!

keuringen

Wat is een medische keuring?

Door middel van een medische keuring breng je jouw vitaliteit in kaart. Ben je (nog) in staat hun huidige functie veilig uit te voeren? Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Is iedereen gezond, of liggen er risico’s op de loer? Medische keuringen verkleinen de kans op ongelukken op de werkvloer waardoor medewerkers veilig en gezond aan de slag kunnen. Wat er precies wordt onderzocht, is afhankelijk van het type keuring.

Wie voert een medische keuring uit?

Bij het uitvoeren van verschillende beroepskeuringen, heb je een expert nodig. Bij Human Business Support beschikken we over een gecertificeerde bedrijfsarts die voor jou klaarstaat. Zodat je veilig, gezond en goed gekeurd aan het werk kan!

Ik ben op zoek naar

Aanstellingskeuring

Verplichte medische keuring voordat je in dienst kunt treden

Chauffeurskeuring

Verplichte keuring voor buschauffeurs en vrachtenwagen-
chauffeurs

Intredekeuring

Medische nulmeting waarbij gezondheidsproblemen vroegtijdig opgespoord kunnen worden

Rijbewijskeuring

Voldoe jij aan wettelijke normen om zelfstandig en veilig een voertuig te kunnen besturen?

Taxipaskeuring

Verplichte medische keuring voor taxichauffeurs

Wat is het belang van medische keuringen?

Voorkomen is beter dan genezen. En vooral bij beroepen waar niet alleen je eigen veiligheid, maar ook die van een ander op het spel staat, is een veilige werkomgeving essentieel. Voor een kraanmachinist is het bijvoorbeeld cruciaal dat de ogen goed werken, en bij een chirurg zijn stabiele handen van levensbelang. Het is daarom belangrijk om regelmatig te onderzoeken of medewerkers voldoen aan de eisen die hun functie stelt. Zo voorkom je mogelijke levensgevaarlijke situaties.

Is een medische keuring verplicht?

In sommige branches is een medische keuring noodzakelijk om bepaalde werkzaamheden te mogen uitvoeren. Voor bepaalde beroepen in bijvoorbeeld de bouw of offshore, zijn medische keuringen zelfs wettelijk verplicht. In andere gevallen zijn de keuringen (nog) niet verplicht, maar wel wenselijk om een veilige en vitale werkomgeving te garanderen. Wacht dus niet voor het te laat is en neem contact op.

Meer weten over de keuringen?

Neem contact op!

Kim van Wendel de Joode

Medewerker Proces & Support
076-5038052

Mail Kim