Intredekeuring

Een intredekeuring is een medische keuring die plaatsvindt wanneer je een dienstverband aangaat. Bij een intredekeuring wordt de belasting van het werk en belastbaarheid van de medewerker zorgvuldig overwogen. De keuring staat ook wel gelijk aan een nulmeting. Tijdens de intredekeuring wordt jouw gezondheid vastgesteld en kunnen eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig worden opgespoord. Ben jij wel geschikt voor de functie? Daar geeft de bedrijfsarts geen oordeel over. Wel kan de intredekeuring gebruikt worden om toekomstige claims over gezondheidsschade op de werkvloer te voorkomen.

Team HBS

Waaruit bestaat een intredekeuring?

De invulling van een intredekeuring is afhankelijk van de functie en wordt daarom vooraf bepaald door onze bedrijfsarts. Veelvoorkomende keuringsonderdelen die aan bod komen zijn:

  • Meting van bloeddruk, lengte en gewicht;
  • Oogonderzoek
  • Urineonderzoek (wordt op keuringslocatie afgenomen)
  • Afhankelijk van de functie vinden er aanvullende onderzoeken plaats

Wat moet je meenemen naar een intredekeuring?

Een goede voorbereiding is vaak het halve werk en daarom vragen wij jou de volgende zaken mee te nemen naar de chauffeurskeuring:

  • Geldig legitimatiebewijs
  • Ingevulde vragenlijst, deze krijgt je van ons toegestuurd of kun je tijdens het bezoek invullen 
  • Bril en/of lenzen  (in het geval van lenzen ook de sterkte van de lenzen meebrengen)
  • Medicatie (evt.) in de originele verpakking

PAGO & PMO

Werkgevers zijn verplicht om een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO) of een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden aan hun medewerkers. Echter ben je als medewerker niet verplicht om hieraan aan deel te nemen. Een PAGO en PMO zijn beide periodieke medische onderzoeken die bedoeld zijn voor de medewerker. Een PAGO onderzoek richt zich vooral de werkgerelateerde gezondheidsrisico’s van medewerkers, een PMO kijkt meer naar de algehele gezondheid. Het PMO is dus veel uitgebreider en kan de werkgever helpen met het preventieve beleid op de werkvloer.

Intredekeuring aanvragen

Wil je een Intredekeuring aanvragen? Vul dan onderstaand contactformulier in dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Ben je opzoek naar een andere keuring? Bekijk dan alle keuringen.

Contactformulier

DD slash MM slash JJJJ
Adres(Vereist)