Ga naar hoofdinhoud
Productief werken – met plezier, in werk dat past.

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching helpt medewerkers bij het ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak, op basis van ieders eigen Talent en kracht.

Door middel van professionele begeleiding helpen we bij het (her)ontdekken van een passende en gewenste loopbaanrichting, en zorgen we ervoor dat de medewerker zelf de regie neemt over de persoonlijke ontwikkeling en loopbaan!

coach

87

trajectdeelnemers geven gemiddeld een 8,7 voor tevredenheid.

80

ervoeren meer productiviteit na het ‘Van (werk)druk naar (werk)geluk’ traject

92

vindt binnen 1 jaar een baan. 90% is na 1 jaar nog in deze functie aan het werk.

77

van de Spoor 2 trajectdeelnemers vindt binnen 1 jaar een passende baan.

Wat is loopbaancoaching?

De arbeidsmarkt is krap en werk verandert snel. De krapte zal naar verwachting nog lang duren. Het behouden van de juiste medewerkers (retentie) voor de organisatie is de meest effectieve manier om een gebrek aan mensen te voorkomen. Loopbaancoaching is een effectieve manier om de voortdurende aansluiting tussen de belangen en behoeften van de organisatie en van de medewerkers op elkaar af te stemmen. Hoe zorgen we dat we samen leren, ontwikkelen en werken met plezier. In werk dat past bij zowel de medewerker als de werkgever? Professionele begeleiding voor een loopbaancoach helpt daar bij. HBS biedt diverse trajecten om beter te worden in je werk of op zoek te gaan naar ander werk. Altijd vanuit een positief perspectief, vanuit eigen kracht en met het streven naar win-win-win!

Met loopbaancoaching begeleiden wij de coachee op een positieve wijze naar verandering. Of het nou gaat om advies over huidige baan, het vaststellen van professionele- en persoonlijke doelen of het maken van een carrièreswitch, met de juiste praktische tools helpen we medewerkers vooruit in hun loopbaan. Met als doel: meer werkplezier in werk dat past, nu en in de toekomst. Werk waar je energie van krijgt en weer met energie naar huis gaat.

Waarom loopbaancoaching?

Loop jij of jouw medewerker vast? Motiveert het werk niet meer? Is er niet voldoende uitdaging? Ligt er een (dreigende) burn- of bore-out op de loer? Is een outplacement traject nodig of  is er door ziekte een Spoor 2 traject vereist? Dan kan loopbaanbegeleiding door een coach hierbij helpen. Daarnaast hebben we door onze deelname aan het ACE HR-Collectief, een unieke tool in handen om onze coachees werkervaringsplaatsen aan te bieden, evenals de mogelijkheid om netwerkgesprekken te voeren. Tijdens de individuele coachgesprekken kan de medewerker onder anderen antwoord krijgen op de volgende vragen;

 • Wie ben ik?
 • Wat is mijn Talent?
 • Wat zijn mijn drijfveren, (werk-)waarden en –normen?
 • Wat wil ik?
 • Welke loopbaanontwikkeling past daarbij?
 • Wat moet ik doen om daar te komen?

Loopbaantrajecten op maat

Bij HBS bieden we verschillende loopbaantrajecten op maat aan die passen bij de behoefte(s) van de medewerker. Maar ook als leidinggevende heb je baat bij loopbaancoaching. Onze loopbaanadviseurs coachen leidinggevenden om beter sturing te geven aan hun team en leren ze hoe je uit kunt gaan van eigen kracht. Zo halen ze het maximale uit jouw team en organisatie!

Beter in je werk trajecten

Loopbaantraject

Volgende loopbaanstap, bij eigen of andere werkgever. Inzicht in talent en regie ontwikkeling.

Loopbaan APK

Check-up in loopbaan en ontwikkeling. Inzicht in waarde op arbeidsmarkt.

Van (werk)druk naar (werk)geluk

Leren omgaan met stress in baan en/of privé. Inzicht in talent en valkuilen.

Talent in zicht

Talent in kaart. Inzicht in unieke talent en waarde op arbeidsmarkt.

Duurzaam werkfit

Check-up in werkplezier en ontwikkeling. Inzicht in motivatie en productiviteit.

Van kartrekker naar koetsier

Voor leidinggevenden. Inzicht in leiderschapsstijl en (bege-)leiden van teams.

Conflictcoaching

Het herkennen en erkennen van verschillen kunnen helpen om het eindresultaat beter tee maken.

Succesvol van werk naar werk trajecten

Spoor 2 traject

Begeleiding naar passend werk bij 2e Spoor.

Outplacement-traject

Outplacementbegeleiding wordt aangeboden aan een medewerker wanneer deze (dreigt) de huidige baan te verliezen.

Wat doet een loopbaancoach?

Onze loopbaancoaches ondersteunen bij het vaststellen en behalen van professionele en persoonlijke doelen. Dit doen wij persoonlijk, praktisch en resultaatgericht. We zetten ondersteuning in van diverse experts als dat nodig is. Zo helpen we hen verder op weg. Elke loopbaan kent zijn eigen uitdagingen. Een gecertificeerd loopbaanadviseur van HBS helpt bij verschillende vraagstukken;

 • Verkrijgen van inzichten in o.a. ambities, drijfveren, werknormen en -waarden, doelen, talenten, energiegevers en energievreters
 • Herkennen en overwinnen van overtuigingen en belemmeringen
 • Balans tussen privé en werk (her)vinden en het stellen van prioriteiten
 • Vertrouwen terugwinnen, bijvoorbeeld na ziekte of door een (blijvende) beperking
 • Het omgaan met conflictsituaties
 • Verbeteren van functioneren
 • Outplacement
Gratis intake

Zij gingen je voor!

Loopbaancoach inschakelen

Wil je graag meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Hannah de Graaf

Loopbaancoach & Leefstijlcoach
076-5038052

Mail Hannah

“Door een goede samenwerking van Casemanager, Arbeidsdeskundige en Loopbaancoach, kan de medewerker aanspraak maken op een IVA-uitkering en is zij hier passend in begeleid. Voor de werkgever betekent dit geen extra lasten, een mooi resultaat.”

Werkgever2e spoortraject

“Mijn coach krijgt een 10! Ik heb veel geleerd van haar. Niet alleen het solliciteren en een CV maken, maar ook altijd een luisterend oor en steun in moeilijke tijd.”

Medewerker2e spoortraject

“Ik kan iedereen dit traject aanraden. Ik heb meer inzicht verkregen in waar mijn talenten liggen, wat mijn draak is en hoe ik hier het beste mee om kan gaan. De ontspannen sfeer waarin de gesprekken plaatsvonden heeft ervoor gezorgd dat we echt bij de kern zijn gekomen.”

MedewerkerTalent in zicht traject