Ga naar hoofdinhoud

Van kartrekker naar koetsier

Ben jij op zoek naar ondersteuning in het begeleiden van medewerkers of jouw team? Vanuit de wens om te ontwikkelen of omdat je hulp nodig hebt om de ander in beweging te krijgen? Wij helpen je in dit traject om dit voor elkaar te krijgen. 

In dit traject krijgt een leidinggevende, (HR)manager, (team)coaches begeleiding om van een kartrekkerspositie in een koetsiersrol te stappen.

Vraag een gratis intake aan
HBS fiets team

Wat houdt dit traject in?

In dit traject leert de deelnemer wat zijn (voorkeurs) leiderschapsstijl is en wat wel en niet werkt als het gaat om het (bege)leiden van een team. De kunst is om te zien waar jij de wereldkampioen in bent en waar je hulp bij nodig hebt. En datzelfde geldt voor jouw collega. En met collega’s vorm je een team. En een team bestaat uit aanvallers, middenvelders, verdedigers, keepers. Ieder met zijn eigen talent. Maar ook ieder met zijn eigen ‘kreukel’ waar je minder goed in bent.

In de visie van HBS maken we het grote groter, we laten jouw Talent groeien, en leren we je te zien waar je hulp nodig hebt. Soms kun je die ‘kreukel’ verbeteren. Maar soms heb je die hulp nodig van iemand in jouw team en ‘moet je de bal naar een ander passen’. We leren je de teugels in handen te nemen en ook hoe je deze, waar nodig, rustig kan laten vieren. Niet zelf doen maar laten doen. Delegeren en vertrouwen in plaats van controleren en forceren. Stimuleren van zelfstandigheid in plaats van beperken hierin. Afstappen van niet-werkende, ingeslepen patronen en het ontwikkelen werkende patronen. Het beste halen uit jezelf én uit de ander. Samen spelen, slim combineren en de gaten dichtlopen.

De Leidinggevende, (team)coach, HR professional, (bege)leider is op zoek naar inzicht op gebied van zijn (voorkeurs) leiderschapsstijl en wat wel en niet werkt als het gaat om het (bege-)leiden van een team.

Investering: 6-8 sessies van 1 uur (huiswerkopdrachten zijn niet inbegrepen bij de tijd, wel bij de trajectinvesteringskosten).

Wat levert dit traject op?

Na alle gesprekken met onze loopbaanprofessional beschik je over volgende kennis en vaardigheden:

  • Wie ben ik? Wat is mijn unieke Talent en mijn voorkeurs leiderschapsstijl?
  • Hoe breng ik mijn collega’s en mijn team in beweging?
  • Inzicht in interne saboteurs (draken)
  • Inzicht in factoren (persoonseigenschappen en situaties) die ervoor zorgen dat de deelnemer de kar gaat trekken in plaats van als koetsier te werk gaat
  • Praktische handvatten met de hulpvraag.
Vraag een gratis intake aan

Meer weten?

Neem contact op met een van onze specialisten.

Hannah de Graaf

Hannah de Graaf

Loopbaancoach
076-5038052

Mail HannahBekijk alle loopbaan coaching

Wist je dat?

87

tevredenheid. Trajectdeelnemers geven gemiddeld een 8,7 als tevredenheidscijfer.