Organisatie in beweging!

Duurzame inzetbaarheid…containerbegrip en HR-feestje?!

Met grote regelmaat spreek ik HR-adviseurs uit allerlei uiteenlopende sectoren over specifieke werknemers, waarvoor zij een coachtraject zoeken. Steeds vaker gaan de gesprekken over het thema duurzame inzetbaarheid. Daarnaast gaan bijna alle netwerkbijeenkomsten, seminars en symposia ook over dit onderwerp. Het is duidelijk, in 2018 staat dit thema op nummer 1 op de HR agenda. In mijn ogen is het nog teveel een HR thema, wat niet voldoende landt in de hele organisatie. Er is veelal wel een beleid met daarin opleidings- en coachingsmogelijkheden, waar vaak nog weinig gebruik van wordt gemaakt. Voor veel werknemers is het nog altijd een ‘ver-van-mijn-bed-show’. 

Werkplezier en werkgeluk

Hou het simpel en leuk! Met uw werknemer een gesprek aangaan over inzetbaarheid spreekt niet aan en verlaagt de energie. Wat een werknemer wel aanspreekt, is om te praten over zijn werkgeluk en werkplezier. Praat erover in de woorden die aanspreken bij uw medewerker. Plezier en geluk, dat wil toch iedereen? Bovendien levert het resultaat voor zowel de individuele medewerker, als de hele organisatie. Een blije en gezonde werknemer die zijn perspectief helder heeft, is productiever en heeft meer veerkracht om te reageren op de veranderende omgeving. We mogen tot ons 68e jaar werken en daarom heeft ook de medewerker er belang bij om zichzelf gezond en vitaal te houden.  Dit geldt zowel voor mensen in ‘kantoorbanen’ als ‘fysieke banen’.

De meeste werknemers zijn echt wel in staat om mee te denken in oplossingen en zijn graag betrokken en gehoord. Sommige oplossingen zijn zo simpel en praktisch en hebben een groot effect. Zo sprak ik een werknemer, die alleen maar een klein trapje nodig had om zijn werk aan de machine in goede gezondheid vol te kunnen houden. Een kleine investering en vervolgens weer een blije en gezonde medewerker. Soms is er meer aandacht en tijd nodig om te bewegen naar een oplossing en ook daar hebben wij aan gedacht! 

Organisatie in beweging!

Bij Human Business Support houden we van een praktische aanpak die leidt tot resultaat. Wij hebben een maatwerk traject ontwikkeld, wat aansluit bij alle werknemers binnen uw organisatie en het thema duurzame inzetbaarheid binnen heel uw organisatie laat leven. We  betrekken uw medewerkers, leidinggevenden, directie en  HR en voeren het gesprek.

Naast het organiseren van bewustwordingssessies gaan wij weer een stap verder met uw medewerker in individuele spreekuren, waar we laagdrempelig praten over werkplezier. Waar gewenst, zoeken we de verdieping met uw medewerker door een loopbaan APK te doen. Het doel is dat uw medewerker in beweging is naar zijn werkgeluk en u als werkgever een productieve werknemer heeft die bijdraagt aan resultaat en die verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen werkgeluk!

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over het traject ‘Organisatie in beweging’? Lees snel verder en/of neem vrijblijvend contact op met Mariska Rovers via 076 – 503 80 52.