Nancy van der Poel

Als HR professional in hart en nieren, ben ik mijn volledige loopbaan werkzaam geweest in verschillende HR rollen en in uiteenlopende organisaties; zowel in profit en non-profitorganisaties, overheid en bedrijfsleven. Voorafgaand aan mijn dienstverband bij Human Business Support (HBS), was ik Hoofd HR Advies bij Evides Waterbedrijf. Alhoewel ik met veel plezier in deze functie heb gewerkt, was ik na een periode van acht jaar toe aan een nieuwe werkomgeving en keek ik ernaar uit mijn kwaliteiten elders in te zetten. Mijn werkgever was aangesloten bij het ACE netwerk en zo is mijn interesse gewekt voor de functie van HR Netwerkadviseur. Ik zag de mogelijkheden die het netwerk de aangesloten werkgevers biedt en wilde hieraan graag een bijdrage leveren: o.a. de kennisdeling, de meerwaarde van de kennispartners en de matchmogelijkheden voor in- door- of uitstroom van medewerkers. Na een aantal prettige gesprekken met Andreas en een aantal collega’s was er wederom een mooie match vanuit het ACE netwerk gerealiseerd: sinds 1 februari 2018 ben ik werkzaam als HR Netwerkadviseur voor ACE en per 2019 ook beschikbaar als HR Consultant vanuit Human Business Support!

De functie van HR netwerkadviseur biedt mij de mogelijkheid om mijn HR-blik te verbreden door een kijk in de keuken van de aangesloten werkgevers. Mijn taak daarbij is om de werkgevers met elkaar in verbinding te brengen en te helpen tot resultaten te komen door hun deelname aan het netwerk. Dat kan zijn door hen te adviseren over de mogelijkheden die de kennispartners (waar mogelijk gratis) kunnen bieden en waarbij de werkgever bespaart op externe advieskosten – tot de uitstroom waarbij de werkgever een forse besparing doet op transitiekosten en in geval van eigen risicodragerschap op WW-kosten. Ook is het mogelijk dat ik samen optrek met de kennispartners en de werkgever en dat we daarbij gezamenlijk komen tot de ontwikkeling en uitvoering van een plan van aanpak op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

In de rol van HR Consultant bied ik HR advies en ondersteuning op strategisch, tactisch en operationeel niveau, om de organisatie vooruit te helpen. Hierin ben ik flexibel beschikbaar.

Mijn talent is “aanvallende middenvelder”. Dat betekent dat ik graag medebepalend ben in de koers en de stappen die een afdeling of organisatie maakt. Ik overzie het speelveld en van daaruit ben ik in staat de benodigde stappen in kaart te brengen. Daarbij pak ik de lead waar nodig, maar ik ben ook tevreden met een plek in de achterhoede. Bij Human Business Support staat het talent van de medewerkers voorop en dit biedt mij de kans mijn talent tot zijn recht te laten komen, zowel bij HBS als bij de aangesloten werkgevers in het ACE netwerk.

Persoonlijk

Samen met mijn man en twee dochters woon ik in aan de zuidkant van Rotterdam. Ik lees graag een goed boek en ben regelmatig in de sportschool te vinden. Daarnaast kan ik erg genieten van een goed glas wijn of een lekkere maaltijd met vrienden en familie.

Schrijf u in voor de HBS nieuwsbrief