Werken vanuit talent! Mijn FLOW ochtend: woensdag 6 december 2017

Wat een start van de dag vandaag om 09.00u! Is dit een flow-week?

Ik werd vanochtend gebeld door een enorm blije coachee die ik eerder had begeleid in een loopbaantraject en daarna in een ‘van werk naar werk’ outplacement traject. Hij heeft na een traject van vallen en opstaan zijn doel (een passende baan bij een nieuwe werkgever) behaald! Hij gaat fulltime aan de slag als projectmanager bij een organisatie in Breda!

Deze coachee had de wens om een stap omhoog te maken in de loop-baan zonder hiervoor over de benodigde ervaring en opleiding te beschikken. Binnen zijn voorgaande werkgever waren er geen mogelijkheden voor hem in de door hem beoogde richting.

De coachee was van mening -dit werd in het traject bevestigd- dat zijn persoonlijkheid en talent(en) enorm goed aansloten op de nieuwe functie. Van productieleider naar projectmanager en vooral de presentatie bij het solliciteren hierbij was de uitdaging.

Ik ben zo enorm trots op hoe mijn coachee de begeleiding heeft opgepakt en hoe hij de opgedane inzichten en handvatten zelfstandig heeft toegepast in de praktijk. Hij is gaan werken/solliciteren vanuit zijn talent en heeft zijn unieke manier die echt werkt gevonden. Het resultaat was het gevolg van! Dit laat zien dat het met de juiste begeleiding wel degelijk mogelijk is aangenomen te worden in een functie hoger, ander werkveld etc., ondanks het missen van ervaring, opleiding, een niet direct aansluitend cv. Kijken naar wat wel kan en hoe dan! Daar gaat het om! There’s always a way!

Hierna om 10.00u…

Een gesprek met coachee welke ik inmiddels een aantal maanden begeleid in een ‘van werk naar werk’ outplacement traject. Mijn coachee is inmiddels 2 weken bezig op een werkervaringsplek als productieassistent, waar ik hem introduceerde via het ACE netwerk. Het was wel even wennen voor mijn coachee om na een lange periode niet te hebben gewerkt weer aan de slag te gaan. Het afscheid, na 22 jaar in dienst te zijn geweest, van zijn vorige werkgever viel hem zwaar.

Hij scoort op de werkervaringsplek nu al een 8 en heeft het enorm naar zijn zin, zo gaf hij aan. Hij is weer lekker bezig. Zijn begeleider is met hem aan de slag gegaan om ook zijn aansturende/leidinggevende skills te ontwikkelen. Mijn coachee zet zelfs in op een langer verblijf bij deze werkgever en wellicht met zicht op een betaalde baan in de toekomst. Mijn coachee heeft de gehele Kübler-Ross rouwverwerkingscurve en bijbehorende coaching doorlopen de voorgaande periode en is nu bezig aan de integratie. Hij solliciteert actief naast zijn activiteiten op de werkervaringsplek. Mijn coachee heeft zijn talent (en draken) inzichtelijk gemaakt en dit heeft hem weer vertrouwen en rust gebracht. Hij is niet meer negatief, maar bekijkt zijn situatie nu juist positief. Hij is actief aan de slag met zijn leerdoelen en het zelfstandig op de rails brengen van zijn situatie!

Ik vind dit zo’n enorm succes dat ik niet anders kon dan het delen. Trots op mijn coachees!

En nu de middag in! 😉

Bart van der Heijden
Senior coach