Ga naar hoofdinhoud

Loopbaantraject

Loopt een medewerker vast en is het niet duidelijk waar dat aan ligt? Of geeft een medewerker zelf aan dat die zich verder ontwikkelen en/of nieuwe inzichten verkrijgen? Dan kan een loopbaantraject de uitkomst bieden.

Regie door individueel coachen

Onze loopbaanadviseurs zorgen ervoor dat jouw medewerker de regie in eigen hand neemt en onderzoekt wat belemmert in het maken van de volgende stap. Door individueel te coachen vanuit eigen kracht, komt iedere medewerker sterker en zelfverzekerder uit onze trajecten. En kan hierdoor zelf de regie nemen over zijn persoonlijke ontwikkeling, loopbaan en inzetbaarheid. De medewerker krijgt antwoord op vragen zoals:

  • Wie ben ik?
  • Wat is mijn Talent?
  • Wat zijn mijn dromen, ambities en drijfveren?
  • Wat wil ik in deze fase van mijn leven?
  • Welke loopbaan stap past daarbij?

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

In een loopbaantraject krijgt de medewerker inzicht in de loopbaan- of coachvraag. Tijdens ieder traject wordt helder in kaart gebracht wie iemand is, wat het talent is en welke instrumenten de medewerker nodig heeft om zelf de vervolgstap in de loopbaan of ontwikkeling te nemen, op professioneel en persoonlijk vlak. De deelnemer is aan het zoeken wat de volgende loopbaanstap is of loopt tegen problemen aan in de werksituatie (b.v. gedrag/communicatie). Denk aan: 

  • Onvoldoende uitdaging
  • Veranderingen in de organisatie
  • Te veel op je bordje krijgen
  • Geen juiste balans

De medewerker krijgt inzicht in hun Talent en kan hierdoor zelf de regie nemen over zijn persoonlijke ontwikkeling, loopbaan en inzetbaarheid. Standaard geven wij het traject vorm met 6 gesprekken en thuiswerk opdrachten, maar het aantal persoonlijke gesprekken en de praktische opdrachten om het gestelde doel te bereiken zijn op maat mogelijk.

We maken daarbij gebruik van persoonlijkheids- en beroepentesten. In het intakegesprek maken we kennis, brengen de huidige situatie in beeld en maken we de coachvraag helder. Daarna pakken we door met een op maat gemaakt traject.

Wat levert een loopbaantraject op?

Loopbaancoaching door één van onze professionals helpt om je medewerkers richting te geven aan hun professionele en persoonlijke doelen. Zij zetten vanuit hun Talent én in balans de volgende stap(en) in hun loopbaan. Hiermee verhoog je de inzetbaarheid, het werkplezier én de productiviteit. Omdat werken in werk dat past energie en ruimte geeft voor groei en ontwikkeling. Proactief in plaats van reactief sturen op inzetbaarheid en werkplezier. Want dat is de basis voor productievere medewerkers, teams en organisaties.

Vraag een gratis intake aan

Meer weten?

Neem contact op met een van onze specialisten.

Hannah de Graaf

Hannah de Graaf

Loopbaancoach
076-5038052

Mail Hannah