Ga naar hoofdinhoud

Conflictcoaching

In iedere organisatie is wel eens wat aan de hand tussen mensen. Want waar gewerkt wordt door mensen, komen verschillen aan het licht. Het herkennen en erkennen van verschillen kunnen juist helpen om het eindresultaat beter te maken. Zo werken we bij HBS ook samen als team: het beste halen uit elkaar door te zien waar je wereldkampioen in bent en waar je hulp nodig hebt. En daar zonder gêne van gebruik durven en kunnen maken!

Regie op verzuim

Wat is conflictcoaching?

Verschillen zijn dus helemaal niet erg, tot het moment dat we niet meer het beste halen uit elkaar, maar het slechtste boven halen bij elkaar. Vaak komen de partijen er samen uit, maar soms is het conflict niet meer zelf op te lossen. Dan is er sprake van een arbeidsconflict én dient er een oplossing te komen. Conflictcoaching kan hierin de oplossing bieden. Tijdens dit begeleidingstraject helpt een conflictcoach bij het herstellen van de onderlinge samenwerkingsrelatie. Er wordt hierbij gebouwd aan het optimaliseren van de communicatie tussen de partijen. Conflictcoaching helpt bij verstoorde arbeidsrelaties tussen:

  • Collega’s
  • Managers
  • Leidinggevende en medewerker
  • Teams

Hoe werk conflictcoaching?

Andreas van den Goorbergh is gecertificeerd conflictcoach. ‘Na de ADR mediation opleiding heb ik bewust gekozen om geen mediator te worden maar me te specialiseren in proactief begeleiden van conflicten’. Dat past veel meer bij de visie van HBS: het beste halen uit mensen én organisaties. Indien er mediation dient plaats te vinden, werken we samen met een aantal zeer gewaardeerde partners en verwijzen we door. Alles vóór dat stadium pakken we graag zelf op.

We werken in de basis met de Positieve Escalatiemethode® van Melcherts. Als tegenhanger van de escalatieladder van Glasl. We hebben daar onze eigen Talentgedreven werken kennis aan toegevoegd. Ons streven is daarbij altijd om, naast een oplossing van het conflict, de mensen in het conflict te laten leren van het conflict. Zo hebben we dus een win-win-win;

  1. Het lopende conflict wordt opgelost
  2. De mensen leren hoe ze het in het vervolg beter kunnen (samen) werken
  3. De kansen op nieuwe conflicten neemt af
Vraag een gratis intake aan

Meer weten over conflictcoaching?

Andreas helpt je graag vooruit!

Andreas

Andreas van den Goorbergh

Coach
076-5038052

Mail Andreas

Zij gingen je voor!

“Hele fijne en goede mediator die een conflictsituatie prima kan begeleiden. Waar ik geleerd heb om extra managementtools te kunnen toepassen in mijn functie als leidinggevende. Als coach zeer prettig en effectief tot de kern komen. Het is bedrijven zeker aan te bevelen gebruik te maken van de diensten die Andreas aanbiedt.”

Conflictcoaching

“Zeer kundig, ervaren en heeft een prettige manier van werken. Werkt efficiënt en gaat gericht op zoek naar een oplossing voor alle partijen.”

Conflictcoaching